ITINERARI MAS LA SALA

Punt d’inici: Avinguda Montseny-  darrera el Mas el Torrent (Viladrau)

Distància: 7km (anar i tornar)

Durada: 2 hores

Dificultat: baixa

Descripció: Itinerari curt i força planer que ens acosta al Mas la Sala, la casa natal d’en Serrallonga. El camí ens descobreix altres punts interessants, com la Font de l’Oreneta o el rellotge de sol del Mas els Molins, tot passant per indrets que ens faran reviure les llegendes que parlen del bandoler. 

 

EL CASTANYER DE LES NOU BRANQUES 

Punt d’inici: Passatge Ramon Bofill, veïnat de les Paitides (Viladrau).

Distància: 5 km (circular)

Durada: 1 h 30 m aprox.

Dificultat: Baixa

Descripció:  Itinerari que passa per algunes de les fonts més emblemàtiques de Viladrau, i boscos amables i frescals. Els camins us portaran entremig de conreus i antigues masies fins arribar a un paratge idíl·lic on senyoreja el Castanyer de les 9 Branques. Aquest, és un dels arbres més emblemàtics del Montseny. La seva edat, el seu port i la seva forma en canelobre, el fan ser un arbre veritablement espectacular. Dues de les branques més grosses van ser esberlades per les fortes ventades de l’any 1987. 

 

EL CAMÍ A MATAGALLS - (SL-C82)

Punt d’inici: Pàrquing de Coll de Borderiol, carretera de Viladrau a Santa Fe del Montseny.

Distància: 11 km (anar i tornar)

Durada: 4 h 30 m aprox.

Dificultat: Moderada

Descripció:  Camí de pujada continuada que recorre bona part dels estatges més boscosos i espectaculars del Matagalls fins a culminar en els prats i matollars del cim. En arribar, gaudireu dels paisatges i les visites més àmplies de tot el Montseny. El Matagalls està considerada una de les muntanyes més emblemàtiques de Catalunya i un dels grans referents literaris, juntament amb Montserrat i el Canigó conforma el triangle de les tres creus cimals verdaguerianes.

 

CAMÍ A SANT SEGIMON

Punt d’inici: Avinguda Montseny-  darrera el Mas el Torrent (Viladrau).

Distància: 12 km (anar i tornar)

Durada: 4 h aprox.

Dificultat: Moderada

Descripció: Sender fins al gran santuari del Sant de Borgonya, Sant Segimon. Un camí envoltat de castanyers i passant per l’ermità de l’Erola.L’origen del Santuari de Sant Segimon es remunta al segle XIII quan es va construir una capella tot aprofitant la cova que, segons diu la tradició ,va ser habitada per Segimon, rei de Borgonya,que hi va fer vida d’ermità. Al llarg de la seva història ha patit destruccions i incendis. Actualment està en procés de restauració . 

 

Per més informació de les rutes podeu contactar a l'Oficina de Turisme de Viladrau (Espai Montseny): C/ Migdia 1 - Telf.  93 884 80 35 espaimontseny@viladrau.cat